Закарпатске бачве 111: тајна лековитости

Закарпатські чани

Трансцарпатхиа је одлично место где туристи воле да долазе током целе године. Ово је невероватан кутак наше земље, смештен међу величанственим карпатским врховима. Ниједна реч не може пренети сву лепоту и сликовитост, боју и оригиналност овог места. Одлазећи на одмор у Трансцарпатхиа, можете бити потпуно сигурни да ће ова дивна локација моћи да вам пружи много пријатних и позитивних успомена. Само место, поред многих историјских и културних споменика, познато је и по лечилиштима. Ово последње, на пример, Берехове, Сваљава, стр. Полиана користи локалне минералне и термалне воде као један од главних фактора за унапређење здравља. Али популарнијим и помало егзотичним методом побољшања здравља сматрају се бачве Трансцарпатхиа.

Још мало о тенковима

Ако желите да идете на излет у Закарпатје, препоручујемо вам да посетите и искусите лековиту моћ бачва. По изгледу, ова структура изгледа као огроман метални котао. Барем се тако често повезује са туристима. Најчешће се ови контејнери налазе у близини планинских река или минералних извора. Обичај је да се у бачву додају разне траве. И наравно, с генерације на генерацију, мештани преносе традиције карпатске медицине, што значи да већина травара и локалног становништва тачно зна када је најбоље сакупљати одређено лековито биље, како их правилно сушити и припремати здравствене чајеве или инфузије из њих. Ако говоримо о закарпатским бачвама, онда су они древни начин лечења. И сами лекари не поричу лековито дејство бачва и чак препоручују њихову употребу за јачање тела.

Резервоари Закарпатја: како се спроводи поступак

У ствари, све је прилично једноставно. Чиста вода из планинске реке или термалних извора се сипа у велики резервоар. Испод посуде се ложи ватра на дрва, она загрева воду. А у бачву воде додаје се разно лековито биље, што јој даје додатна лековита својства. И тек тада се у њега лансирају туристи. Локално становништво препоручује купање у хладној води Карпатске реке одмах након купања у бачви са биљем. Таква температурна разлика има позитиван ефекат на људски кардиоваскуларни систем. Поред тога, ове купке имају благотворно дејство на кожу, савршено ублажавају упалне процесе, чисте поре и смањују боре. Поред свега, топла вода повећава телесну температуру, чиме се убрзавају различити метаболички процеси, што заузврат доводи до уклањања токсина из тела и побољшања благостања.

Одмор у Закарпатју од TourCloud

Ако планирате одмор или кратак излет у живописно Закарпатје, важно је прво да одлучите о смештају. Нудимо вам да на нашем сајту изаберете хотел који вам се допада, одаберете жељене датуме и неопходне додатне услуге које ће вам свакако требати, на пример:

  • Басин
  • Бањске процедуре
  • Општа масажа или одређено подручје
  • Разне игре и забава
  • Минерална вода
  • Озокерит итд.

И што је најважније, резервишући турнеју преко наше компаније, не само да ћете моћи да изаберете хотел који вам се допада и додатне услуге, већ ћете моћи и да уштедите на свом одмору. На крају крајева, ми не наплаћујемо додатне накнаде, као што то могу учинити туристичке агенције. ТоурЦлоуд је компанија за резервације, захваљујући којој можете сами да планирате и организујете свој одмор или кратак одмор, без трошења пуно времена и огромних сума.

TourCloud – дајемо вам пријатне успомене!